2011. június 23., csütörtök

A II. világháború és az USA segítsége

Általában a legtöbb írás figyelmen kívül hagyja az USA segítségét a Szovjetuniónak, amikor a II. világháború részleteit elemzik. A mellékelt felsorolás megpróbálja érzékeltetni a legfontosabb hadi szállítmányokat, hogy mit küldött tehát Amerika a meglepett Sztálinnak.

Repülőgép és repülőgépmotor: 14.800
Páncélozott járművek: 7000
Terepjárók: 51.000
Teherautók: 376.000 (!)
Motorbiciklik: 35.000
Traktor és vontató: 8000
Golyószóró: 130.000
Robbanóanyag: 345.000 tonna
Csizma: 15 millió
Élelem: 4.5 millió tonna

A felsorolás nem teljes, mert a segélyszállítmány kiterjedt a hadi szükséglet minden részére az orvosi ellátástól a rádiózásig stb. A felsorolásban nincs benne a jóval szerényebb segítség Angliától. Mindenesetre gondolkodóba eshet az ember és levonhatja a szükséges konzekvenciát: A II. világháborút az USA nyerte meg a Szovjetuniónak. Nincs semmi jelentősége annak az érvelésnek, hogy a Szovjetunió adta a legnagyobb emberáldozatot, mert a sztálini őrületre lehet írni több millió orosz katona halálát.

Az oroszok annyit ismertek el, hogy a több százezres teherautó adomány nélkül nehezen tudták volna megoldani a háttérországból jövő utánpótlást a feneketlen sárban süllyedő utakon.

A világ médiája továbbra is használja a rendelkezésére álló csatornákon az agyonhallgatás taktikáját. A történelmet a győztesek írják, de a gyanakvó emberi elme kíváncsi az elrejtett igazságra is, ami előbb vagy utóbb úgyis a felszínre kerül.

Forrás: jovonk.info

Nincsenek megjegyzések: