2011. február 25., péntek

Exkluzív Fehér törvény interjú az Erdélyi Bajtársaknak!




1.) Kitartás!Először is köszönjük,hogy elfogadtátok a felkérést az interjúra.Ha jól tudom voltatok Székelyudvarhelyen koncertezni 2008-ban. Milyen élményekkel tértetek haza innen?

- Először is köszönjük szépen a lehetőséget, hogy szerepelhetünk az NS Ellenállás blogon! Igen 2008-ban volt egy nagyon klassz kirándulásunk Erdélyben! A székelyudvarhelyi aktivisták 3 zenekart is meghívtak, így kaptak egy szép kis adag NS arcot :) Nekem személy szerint ez már sokadik utam volt Erdélybe, konkrétan Székelyudvarhelyre is. Voltak viszont többen olyanok, akik először jártak itt. Zenekarral ez volt a bemutatkozó bulink felétek, meg is lepett egyébként, hogy nem volt különösebb jele az ellenünk irányuló intézkedéseknek. Gratuláció ezért így utólag is a szervezőknek! Nagyon kedves, körültekintő vendéglátásban volt részünk. A koncerttel is minden rendben volt, lelkes volt a közönség, minden zökkenőmentesen ment. Akkor meg is beszéltük, hogy visszatérünk, ehez konkrét terv is volt, de sajnos azóta ez nem jött össze újra.

2.) Fogtok-e még Székelyföldre látogatni?

- Természetesen mivel csupa jó élménnyel tértünk haza, így nagyon szívesen kelnénk útra ismét Székelyföldre, vagy bármely erdélyi településre!

3.) Mi a véleményetek az első erdélyi NS zenekarról a Levédiáról, hisz most volt az első közös koncertetek?

- Megdöbbentően jó fellépést produkált a Levédia Budapesten! Boldog lennék, ha több ilyen tehetséges, ütőképes előadást láthatnék a magyar NS színtér bandáitól! Remélem jópár közös bulit nyomunk majd a jövőben velük! Rendes srácok, emberileg is közös nevezőn vagyunk, s bízom benne hosszú életű lesz a tevékenységük! Üdvözlet nekik ezúton is és toljátok ezerrel!

4.) Vannak-e itteni bajtársaitok?

- Biztos vagyok benne, hogy sok kiváló bajtársunk él Erdélyben. Kevés a személyes ismeretségünk, de majd idővel biztos egyre több baráti szál lesz!

5.) Mi a véleményetek a sovinizmusról?

- Azt gondoljuk, hogy a világhódítók röhögnek a markukban minden sovén dolgon, mert mind az ő malmukra hajtja a vizet.

6.) Szerintetek lehetséges-e egy esetleges magyar - román NS összefogás?

- Összefogni azokkal szoktunk, akikkel lehet…

7.) Mi a véleményetek Trianonról?

- A békediktátum egy zsivány praktika része, amelynek során sajnos a Kárpát-medencében élők nagy részét irányítottan ellenségekké változtatták.

8.) Más téma: Mint tudjuk ti vagytok az első NS sXe zenekar akik nyíltan hangoztatják, hogy Straight Edge-sek. Mi vett rá titeket, hogy kövessétek a sXe életformát?

- Az első világszerte közismertté vált NS SXE banda a Blue Eyed Devils volt Atlantic Cityben, akik az úttörői voltak ennek a vonalnak. A legmélyebb tiszteletünk az övék! Magyar bandák közül pedig már a ’90-es évek végén a Csontfej nevű banda letette az alapjait a hazai NS mozgalmon belül a SXE-nek. Sajnos akkoriban ez süket fülekre talált, talán ezért sincsennek tisztában ezzel a fiatalok. Szerintem mindenkinek más hozta el az életében azt a döntést, hogy ezt az utat válassza, de bízom benne, hogy nem szalmaláng életű egyikünknél sem ez a hozzáállás! Jómagam 11 éve élek így, s azt gondolom ez volt az egyik legjobb döntés amit eddigi életem során hoztam.




9.) Hányan vagytok X-esek a zenekarban?

- Jelenleg öt főből áll a Fehér Törvény legénység, amelyből csupán az egyik gitárosunk dohányzik, valamint ő fogyaszt alkoholt is. Hozzá teszem még soha nem láttam, hogy ennek következtében ne lett volna ura a tetteinek. Ő is pozitívnak ítéli meg a SXE utat!

10.) A magyar NS mozgalmon belül mennyire elterjedt ez az életforma?

- Van néhány barátunk, ismerősünk aki így él, de sajnos nagyon kevesen vagyunk!

11.) Bizonyára vannak akik ellenzik ezt az életformát. Ez kelt-e ellentétet, széthúzást a mozgalmon belül?

- Elszomorító, hogy vannak olyanok, akik az SXE életforma és a HC zenei stílus miatt néznek le minket, s azt mondják mi nem vagyunk hitelesek. Olyan véleményt is hallottam már, hogy aki nem iszik, annak nem is lehet hinni. Azt gondolom ezek a vélemények azokat minősítik, akiktől származnak.

12.) Mennyire eltjeredt az NSHC a mozgalmon belül?

- Magyarországon napjainkban nagyon elenyésző az ilyen kezdeményezés. Néhány éve még volt egy felfelé ívelő hullám, de sajnos mostanra szinte alig van zenekar, amelyik NSHC, vagy death, trash, stb. vonalon mozogna köreinkben. Rengeteg zenekarunk van, de legtöbben egy kaptafára formálódnak, ami elég egysíkúvá is teszi a színteret. Örülnénk, ha minnél több stílust képviselnének a hazai NS aktivisták is, mert akkor feltehetően komolyabb, hatékonyabb lenne a propaganda tevékenységünk. Lehetnének mondjuk népszerű pop, vagy streetpunk zenei stílusban is képviselőink, nagy valószínűséggel ez növelné a fiatalok szimpátiáját, amire nagy szüksége lenne beszűkült mozgalmunknak!

13.) Melyik szervezettel szimpatizáltok?

- Mi a BHS Crew kötelékébe tartozunk, számunkra ez a legfontosabb jelenlegi szerveződés. Jó kapcsolatot ápolunk több szervezettel is, mint pl. GYHC, Fehér Kör, valamint jópár külföldi szervezettel is, mint a Skins4skinS Italy, HFB Crew, B&H Slovenia, B&H Bulgaria, NJB Zittau. Valamint megemlíteném még itt a SONS OF EUROPE koncertsorozat szervezőit, rendezőit, akik idén tartják ötödik alaklommal az egész kontinens egyik legjobb rendezvényét. Ők minden évben meghívtak minket, köszönet ezúton is nekik! Reméljük idén is sikerül felnőnünk a feladathoz, hiszen Európa minden szegletéből, de még tengerentúlról is jönnek bajtársak, hogy teszteljék a magyar NS színtér zenekarait, s azokat az előadókat, akik egyetértenek a rendezvény üzenetével.

14.) Szóba jöhet még egy esetleges erdélyi koncert? :)

- Reméljük lesz több is! Szívesen fellépnénk Erdélyben, írjatok bátran a zenekar e-mail címére, ha van ilyen jellegű lehetőség. A nemzeti rock bandák rendszeresen fel tudnak lépni a rendezvényeken felétek, de úgy látom az NS bandákra nincs igény, vagy lehetőség. Persze bízunk benne, hogy lesz előrelépés ezen a fronton is! Mi készen állunk!

15.) Köszönjük az interjút, mit üzentek az erdélyi bajtársaknak?

- Mi köszönjük a lehetőséget! Azt üzenjük az olvasóknak, hogy ne adják fel a hitüket! Folytassátok a megkezdett munkátokat, tanuljatok, szerveződjetek, segítsétek egymást, építsetek erős alapot, hogy a jövőben közösen építhessünk rá!
8§8


1 megjegyzés:

Karesz írta...

azta de kemeny az elso kep :))

Zozo ott hatul milyen arcot vag XD