2011. július 24., vasárnap

Szubkultúra vagy ideológia?

Ajánlom mindenkinek olvassa el és gondolkodjon el a dolgokon!

A tegnapi koncert sarkallt arra, hogy megírjam ezt a cikket. Még az elején ki szeretném jelenteni, hogy nem a zenekarokkal és nem is a zenéjükkel volt a baj, sokkal inkább a közönséggel. Azt is leszögezném (még mielőtt az volna, hogy "egy sört se szabad meginnunk?!"), hogy nem azzal van bajunk, ha valaki 1-2 sört megiszik, de ez mellet normálisan, kulturáltan tud szórakozni. Itt azzal volt a baj, hogy a koncerten lévők nagy része részeg volt, valaki már koncert előtt. Amíg valaki nem tud kiszakadni a szubkulturális keretek közül, nem tudja mellőzni a szubkultúra negatív oldalát, és részegen, trágárul üvöltözik, állandóan a bajt keresi (van, mikor még koncerten is egymásnak esnek), addig az a valaki ne nevezze magát se nemzeti szocialistának, se hungaristának. Gondolom nem kell mondanom, hogy ez a szubkultúra: a skinhead. Persze vannak jóravaló emberek a skinheadek közt is, ezt senki nem tagadja, de szembe kell néznünk a valósággal, az pedig az, hogy a skinheadek nagy része igenis deviáns, önpusztító életet él, és a különbség nem sok egy magát nemzetiszocialistának vagy hungaristának valló skinhead és egy liberális, hedonista fiatal között. Amíg a különbség csak a zenében és az öltözködésben merül ki, és a vécé úgy néz ki, mintha a gyöngyöspatai cigányság használta volna 2 héten keresztül, addig nem beszélhetünk se mozgalomról, se nemzeti szocializmusról, se hungarizmusról.


Ha valaki a színpadon beszédet mondd a tiszta életről, arról, hogy egy nemzetiszocialistának mi volna a feladata (olvasás, művelődés, sport stb.), és a beszéd közben többen fütyülnek, és egy csoport részegen énekel a sarokban, akkor hol itt a bajtársiasság, az összetartás? Arra nincs eszük, hogy egy építő jellegű beszédet végighallgassanak. Amíg a szubkulturális igények kielégítésére nagy hangsúlyt fektetnek, szinte nem törődnek magával az ideológiával. Pedig ő szerintük ők is nemzeti szocialisták. Ezt be is bizonyítják, mikor részegen, tántorogva "Sieg Heil"-eznek. Nekik ez a nemzeti szocializmus...
Az alkohol mellett a másik nagy probléma a dohányzás. Koncerteken nincs dohányzásra kijelölt hely. Mindenki ott dohányzik, ahol éppen akar. Az alkohollal ellentétben ez nem csak annak a személynek árt, aki él vele, hanem a helységben tartózkodóknak is. Szomorúan láttam, hogy a straight edge-eken kívül szinte nem is voltak olyanok, akik ne dohányoztak volna. Hol van ilyenkor az általuk annyiszor használt 14 szó ( We must secure the existence of our people and a future for White Childrens / Biztosítanunk kell fajunk létezését és a fehér gyermekek jövőjét!) ? Nem csak a terhesség alatti dohányzás káros a magzatra. Az sem egészséges, ha terhesség előtt dohányzik az illető. A káros szenvedélyekkel a majdani gyermekeik egészségét is kockára teszik, nem csak sajátjukat.

Ha már az alkoholisták is nemzetiszocialistának vallják magukat, akkor nem ártana tudniuk, hogy Hitler a jelenlétében nem tűrte meg a dohányzást, és alkoholt is csak nagyon ritkán fogyasztott, egyes források szerint pedig egyáltalán nem. A részegséget visszataszítónak, az árja fajhoz méltatlannak tekintette. fontosnak tartották az alkohol és cigaretta elleni propagandát. Úgy tartották, hogy egy árja ne csináljon olyat, amilyet az alsóbbrendű fajok csinálnak. A cigarettareklámokat a zsidók bomlasztómunkájának tekintették.
Azt szeretnénk, hogy az átlag emberek ne a skinheadek alapján ítéljék meg a nemzeti szocialistákat, hungaristákat, és e szavak hallatán ne a deviáns életmódot folytató skinheadek , hanem egy egészséges, szellemileg és fizikailag is képzett személy jusson az eszükbe, akikben a megoldást látják ebben a fertőzött világban.
Ha már nemzeti szocialistának vallják magukat, legalább elgondolkodhatnának azon, hogy mi is az a nemzeti szocializmus. Ha valaki elgondolkodott rajta vagy utánanézett, akkor az észrevette, hogy ez nem pont az, amiket az ember a skinheadek által látogatott koncerteken lát.
(Ns Straight Edge Hungary nyomán nsellenallas.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések: