2011. június 30., csütörtök

Ébrednek az erdélyiek is! + videó

Alább a krónika cikke,szerkesztőség által korigálva.

Nagybánya: fallal zárnák körül a cigányokat


Három méter magas, betontéglából készült fallal kerítené el a többségében cigány családok lakta Horea utcai tömbházat Cătălin Cherecheş, Nagybánya újonnan megválasztott, liberális(!!!!!) polgármestere.


Az önkormányzat már döntött a munkálatok elkezdéséről, a 100 méter hosszú fal megépítésére 30 ezer lejt különítettek el a városháza költségvetéséből. A nyilatkozó Cătălin Cherecheş közölte: a falon egyetlen bejáratot alakítanak ki, amely az Electrolizei utcára nyílna, az elkerített tömbház közelségében pedig egy új rendőrőrs is működni fog. Az elöljáró szerint minderre azért van szükség, mert a tömbházban élők rendszerint zaklatják a környékbelieket, a legalapvetőbb higiéniai szabályokat sem hajlandóak betartani, ugyanakkor a környéken magas a bűnözési arány.(helyes álláspont-a szerk.) Asztalos Csaba, az Országos Diszkriminációellenes Tanács elnöke (CNCD) elfogadhatatlannak nevezte a nagybányai önkormányzat kezdeményezését és kérte az építkezésre vonatkozó határozat azonnali felfüggesztését. Asztalos szerint sajnálatos, hogy a helyi városvezetés úgy hoz meg „őrült döntéseket”, hogy meg sem próbált tárgyalni az érintett közösséggel. A nagybányai önkormányzatot a tavaly azzal vádolták az emberi jogvédő szervezetek, hogy a cigányok szegregációjára készül.

Hírösszefoglaló videó itt található román nyelven.

Szerkesztői hozzászólás:Nagyon helyes csak így tovább,legyen ez egy példa a többi elcigányosodott települések polgármestereinek is,tegyenek a cigánybűnözés ellen!

Nincsenek megjegyzések: