2012. október 9., kedd

Edzésekről röviden.

http://www.nsstraightedge.blogspot.ron megjelent cikkek.


Ebben a rövid cikkben nem szeretnék sem magvas gondolatokat, sem világmegváltó ötleteket megfogalmazni, pusztán leírni az általam tapasztalt és kipróbált edzésmódszerekről a gondolataimat.


Azoknak, akiknek nem volt lehetőségük eljönni az idei Hungária Skins sportáborba, rengeteg olyan gyakorlatról maradtak le, amikkel egyedül otthon eszközök nélkül, illetve párban, egymás súlyát kihasználva tökéletesen meg lehet edzeni a test minden izmát. Az ilyen módon felépített izom sokkal funkcionálisabb, mint amit a konditeremben építenél fel, robbanékonyabb, kitartóbb, és nekünk nemzetiszocialistáknak, - mint az a táborban is elhangzott- túl kell lépnünk önmagunk hiú és egoista gondolatain, és arra kell törekednünk, hogy minél tökéletesebb harcos, sportoló, vagy éppen egészségesebb emberek legyünk.
Sokan nem engedhetik meg maguknak a drága konditermeket, vagy éppen nem óhajtanak idióta emberekkel együtt edzeni és hallgatni őket, miközben edz. Ez a cikk pontosan emiatt íródott, hogy egy kis találékonysággal és tenni akarással ( ugyanis nem ott kell elkezdeni, hogy meg kell váltani a világot, hanem ott, hogy felkelünk a székből/ágyból, és a saját házunk táján teszünk rendet mindenek előtt!) saját testünket felhasználva, és hétköznapi eszközöket megragadva tökéletes erőnlétet és erőt tudjunk elérni.
Kezdjük ott, hogy minden konditermi gépnek van egy saját testsúllyal végezhető ellen-gyakorlata. Vagy inkább nézzük úgy, hogy minden konditermi gép, vagy pad egy olyan mozgásmechanizmust másolt le, és fordított meg, ami természetesen kezünkre esik, nem kezdi ki az izületeket. A fekvenyomást helyettesítsük fekvőtámaszokkal, a vállból nyomást kézen állásban végzett karhajlítással, a bicepsz gyakorlatokat szűk húzódzkodással, a tricepsz gyakorlatokat tolódzkodással és szűk fekvőtámasszal. Ha azt gondolod, hogy ezek nem dolgoztatnak meg eléggé, csalódni fogsz, mikor kipróbálod őket (ahogy én is csalódtam). Annyi igaz, hogy a fekvőtámaszokat nem úgy kell csinálni, mint a fekvenyomást, hogy 4x6-ot csinálsz. Csinálj meg 4x 20-at, és meglátod, nem lesz olyan könnyű. Minden gyakorlatot,a mit a konditeremben meg tudsz csinálni, otthon egyedül vagy többen, akár minden eszköz nélkül meg tudsz csinálni, és mindenképpen fontos, hogy bajtársias társaságban tevékenykedtek, nem pedig mindenféle emberekkel egybezárva.
A nagy és duzzadó izmok lehet, hogy szép látványt keltenek, viszont funkcionálisan nagyon is alul maradnak az ilyen módon megszerzett, sokkal kitartóbb izomnál.Nézz csak meg egy boxolót vagy bármilyen más küzdősportolót, ritka az, akin súlyfelesleg található, főleg a nehézsúlynál kisebb súlycsoportoknál. Legyen az izom vagy akár zsír, ugyanis a túl sok izom is pont olyan túlsúly, mint a zsír! Ezek az edzések pedig azért tökéletesek, mivel mindenki saját erejéhez mérten tud teljesíteni, minden gyakorlatnak megvan a könnyítése, nehezítése, és észrevehető a fejlődés menete, amellett, hogy izületeit megóvja és önmagával párhuzamosan megerősíti a következő lépcsőfokhoz.


Edzés technika illetve részletesebb gyakorlatok bemutatása a továbbiakban...

H. Patrik - Ns Straight Edge Hungary

Nincsenek megjegyzések: