2011. január 27., csütörtök

Budapest Pótszilveszter/Előfarsang - 2011.01.21 Kék Yuk



Először is üdvözlök mindenkit aki olvassa a blogot!
Mától én is szerkesztője vagyok e blognak. Első bejegyzésem pedig nem más mint egy nagyon jó élmény beszámolója, nem más mint a budapesti Kék Yuk-ban megszervezett Pótszilveszter/Előfarsangi buli. Mint zenész és fellépő, a Levédia zenekar dobosa vettem részt a bulin tehát van miről mesélni.

Pénteki nap, 11:00 autónk készen, cuccok a csomagtartóba irány Budapest! Amikor a Vám-hoz érünk egy hölgy és egy uriember mosolyog ránk. Odaadjuk a személyinket és kérdezik hova megyünk, ntán valamilyen illegális dolgot szállitunk e. A csomagtartüba nem néznek be csak az autó belsejébe. Minden ok, tovább mehetünk. Budapestig kb 5-ször álltunk meg mivel a sofőr kellett nyujtózzon párszor, hosszú és fáradtságos útat kellett megtennünk a fővárosig.

17:00-kor érünk be Budapestre! Zsibbadtan, fáradtan és álmosan keressük a Barcsay ut-i Harcos boltot ahol várt ránk az "idegenvezetőnk".
Először megálltunk egy másik utcán onnan bementünk a Viking Bolt-ba nézelődni. Ott egy kedves hölgy segítségét kértük, hogy magyarázza nekünk el pontosan merre is van az a bizonyos Harcos márkabolt.
A válasz pedig ennyi: "Forduljatok le jobbra és már ott is vagytok".
Tényleg így volt, egy sarkot fordultunk és már a boltocska előtt találtuk magunkat!
A boltban már várt ránk Maci barátunk akivel nagyon jót beszélgettünk, kiveséztünk minden határon innen és határon túli témát :D
Na meg persze már ha ott jártunk be is vásároltunk.

Mikor elérkezett a 19:00 óra Maci zárta az üzletet és együtt indultunk a koncert helyszínre.
A bolttól kb. félórás út a Kék Yuk, na meg számoljuk hozzá a Pesti forgalmat (péntek este) .
Amikor megérkeztünk a helyszín még üres volt, talán egy két skinhead volt még csak a szórakozóhelyen, ők pedig biliárdozással ütötték el az időt.
Várt ránk egy egész jó kis öltöző! Olyan tipikus underground érzéssel!
Miután átvedlettünk, Panzer barátommal elindultunk felmérni a terepet (meg kerestük a budit).
Emlékszem egyik kopasz srácra, hogy már kapunyitás előtt összehányta magát! Akkor mi történhetett utána.

Telt, múlt az idő és elérkezett a várva várt pillanat! Végre a színpadon voltunk!
Jó volt nézni, hogy milyen lelkes volt a közönség és egyszerre kórusba ordítják a zenekarunk nevét!
Nem tökölődtünk sokat a soundcheckkel, egyből a húrok közé csaptunk és vágtuk az arcukba az NSHC-t!
Elsőnek az E Jelben Győzni Fogsz c. dalt adtuk elő, amit nagyon nagy örömünkre már sok ottani NS ismert!(hála a youtube-nak). Még szinte el sem kezdődött a szám de a pogó már javába ment!
Sorra nyomtuk el a saját dalainkat meg a feldolgozásokat!
Amint észrevettük a közönség a Magyarország Mindenek Felett c. Archivum dalra volt a legjobban begerjedve! Nagyon évezték és egyszerre üvöltötték a vokalistával.
Aztán 45-50 perc után elégedetten és örömmel hagytuk volna el a színpadot, amikor visszatapsoltak és vissza hívtak minket, hogy játszunk még nekik egy dalt!
A ráadás dal egy uj dal volt, egy saját szerzemény, Akarat és Képzet címmel.

Kis pihenő jött és ismerkedés. Amikor lejöttünk a színpadról sok lelkes ember gratulált nekünk, sőt voltak olyanok is akik csak közösségi oldalakról ismernek minket mégis odajöttek és gratuláltak.
Ezután kis szünet volt a színpadon. Viszont akadt egy furcsaság az egészbe!
A főzenekarként beharangozott Fehér Törvény másodiknak lépett fel!
Ha jól emlékszem valamelyik tag miatt.

Kis szünet után kezdett a Fehér Törvény az Igaz Eszme c. dallal. Albumon is nagyon jó dal
viszont élőben olyan energiával áramlik feléd, hogy azt el sem lehet képzelni.
Erőteljes és jól hangszerelt dalaik nagyot szakítottak a teremben. Az emberek őrjöngtek és Macival együtt énekelték minden dal szövegét.
Megjegyezném, hogy Macinak nagyon jól állt a Batman jelmez! :))
Régi dalokat is játszottak, a régebbi lemezeikről. Az egyik amit kiemelnék a repertoárból az a Fehér Törvény c. dal! Élőben teljesen más volt, sőt más hangszerelést is kapott amióta végleg áttértek a hardcore alapú zenére!
A tagok egytől egyik mind lelkesen zenéltek és beleadtak anyait apait. A koncert vége felé pedig elérkezett a várva várt dal, az Önmagadnak!
A terembe sajnos kevés sXe volt, viszont az a parányi kis része a társaságnak egyszerre üvöltötte, hogy : "Straight Edge Önmagadnak!".

A Fehér Törvény koncertje után, nem is sokkal kezdte is a zenélést az Utolsó Védvonal nevű zenekar. Ők viszonylag új zenekar az NS palettán, stílusukat pedig nem igazán lehet behatárolni, viszony érezhető rajta az RAC zenekarok, a különböző metal stílusok és a HC hatása is.
A legjobb dal amit kiemelnék talán a "Hol az igazság". Nagyon szépen hangszerelt és előadott dal. Aki nem ismerné a dal a cigánybűnözés ártatlan áldozatairól szól.
Egy aranyos cicusnak öltözött hölgy társaságában előadott dal alatt nagyon nyugodt volt a hangulat, talán próbálta mindenki átélni azt a fájdalmat amit átélhettek az áldozatok hozzátartozói.

Utoljára pedig, hogy a jókedv ne múljon el a Szebb Napok zenekar húzta a talpalávalót a jónépnek! Klasszikus oi! felépitésű dalokkal jól megmozgatták a közönséget, sőt akadt pár ska stilusú szám is amire pedig megtáncoltatták a fiúk a csajokat!
Viszont akadt egy pár nagyon jó feldolgozás is a tarsolyukban! Kategorie C és Skrewdriver dalok is elhangoztak amire aztán úgy bepörögtek néhányan, hogy volt esés bukás!
Egyik kopasznak fél arca véres volt a nagy eséstől! Először azt hittük, hogy balhézott valakivel.
Megkérdeztük tőle, hogy minden okés mire ő: "Á csak egy kis hétvégi esés!".

Összegzés képpen pedig elmondhatjuk, hogy életünk és karrierünk egyik legnagyobb élmény volt, legfőbb, hogy ilyen zenekarokkal fellépni.
Nagyon reméljük, hogy még zenélünk együtt ezekkel a srácokkal és reméljük, hogy végre Erdélyben is eljutunk egy nagyobb nemzeti fesztiválra vagy koncertre, hogy zenélhessünk az itteni NS közönségnek is!

Stay True! Kitartas!




Nincsenek megjegyzések: