2011. március 13., vasárnap

Felavatták Magyarország első Szálasi-emlékművét

A Pax Hungarica Mozgalom közleménye:

A Nemzetvezető halálának 65. évfordulóján Mezőkövesdre volt hivatalos a Pax Hungarica Mozgalom. Történt ugyanis, hogy Kárpáti Sándor, egy lelkes mezőkövesdi hungarista, aki egyben a betiltott Magyar Gárda borsodi kapitánya is, úgy gondolta, nem vár arra, hogy a hatalom engedélyezze egy közterületi emlékmű felállítását, és maga kezdett szervezésbe egy Szálasi-emlékmű felállítása érdekében.

Az elhatározásból tett lett, aminek eredménye a mai emlékoszlop-avatás volt. A rendezvény a Himnusz eléneklésével és Kárpáti Sándor köszöntőjével vette kezdetét. Ezt követően Domokos Endre János leplezte le az emlékművet, majd mondott beszédet. A programot ifj. Tompó László, Németberta Péter és egy ifjú PHM tag szavalatai színesítették. Koszorút helyezett el a PHM, a Lelkiismeret '88, a borsodi Gárda és a HVIM. Az avatást a Szózat és a Hungarista induló hangjai zárták.

Ezúton is köszönjük és a mezőkövesdi bajtársaknak a meghívást és a szívélyes vendéglátást. Reméljük, hogy ez az emlékmű nem fog sokáig egyedül állni az országban, és Kárpáti testvér példáját sokan követik majd a közeljövőben!

Nyárády R. Atilla


Nincsenek megjegyzések: